VÝSTAV
0
ZVÍŘAT
0
VYSTAVOVATELŮ
0

Nadcházející výstavy

2024
duben
12. Výstava morčat Benešov nad Ploučnicí DUO (27.4.2024, Benešov nad Ploučnicí, ČR)
12.DUO výstava morčat v Benešově nad Ploučnicí (27.4.2024, Benešov nad Ploučnicí, Česká Republika)
květen
3. Klubový šampionát výstavních morčat - dva posudky (4.5.2024 - 5.5.2024, Olomouc , ČR )
6.duo výstava morčat v Dětkovicích (25.5.2024, Dětkovice, Česká republika)
červen
1. Slunečnicová výstava Osek (8.6.2024, Osek, Česká republika )
červenec
7.letní duo výstava morčat Rakovník (6.7.2024, Rakovník, Česká republika)
5. Zahradní přátelská výstava morčat (13.7.2024, Štěpánov , ČR )
6. Zahradní přátelská výstava morčat (14.7.2024, Štěpánov , ČR )
Dobronice 2024 (20.7.2024 - 21.7.2024, Dobronice u Bechyně, Česká republika)
33.Velkolosenická výstava morčat (27.7.2024, Velká Losenice, Česká republika)
34. Velkolosenická výstava morčat (28.7.2024, Velká Losenice, Česká republika)
srpen
23. speciální výstava morčat (9.8.2024 - 11.8.2024, Praha 10 - Hostivař, Česká republika)
3.LETNÍ LITOMĚŘICE (31.8.2024, Litoměřice, Česká republika)
říjen
Exotika 2024 (26.10.2024, Lysá nad Labem, ČR )
 

Český svaz chovatelů, sekretariát ÚV, Maškova 3, 182 53 Praha 8 - Kobylisy

 

Výstavní podmínky

 

Vážený příteli,

     Ústřední výbor Českého svazu chovatelů Vás zve k obeslání a návštěvě Celostátní výstavy s mezinárodní účastí, kterou pořádá ve dnech 21. - 23. listopadu 2008 na výstavišti v Praze - Letňanech.

 

 

Obeslání výstavy

Výstava může být obeslána všemi plemeny čistokrevných králíků, okrasných a užitkových holubů, drůbeže a morčat. Bude-li to kapacita výstavních  hal umožňovat, výstav  doplnění ukázkové expozice jiných druhů zvířat. U všech přihlášených prodejných zvířat musí být uvedeno tetování a čísla kroužků (výjimka je u morčat, která nejsou tetována), bez tetování a čísel kroužků prodejných zvířat nebudou přihlášky na výstavu přijaty. 

 

Účast

 

Morčata

budou vystavována pouze jednotlivě v párech  i v kolekcích. Pár tvoří samec a samice, na třídě nezáleží.  Kolekci tvoří 4 morčata ve stejném plemeni, barvě a věkové třídě. Kolekce a pár se hodnotí v případě, každé morče ohodnoceno minimálně 90 body.  Výsledek tvoří bodový součet všech  morčat.  V případě diskvalifikace i jednoho morčete kolekce zaniká. Třída dospělých D  - morčata narozená 21. 5. 2008 a starší, třída mladých  M - morčata narozená 22. 5. 2008 a mladší. Vystavovatel přiveze pro kontrolu kopie rodokmenů všech vystavených morčat.

Počet vystavených morčat jedním vystavovatelem není omezen.


Mladí chovatelé

mají možnost vystavit libovolný počet zvířat, za čtyři z nich jsou osvobozeni od placení klecného. Tato sleva se však nevztahuje na prodejná zvířata. Mladí chovatelé jsou rovněž osvobozeni od placení správního poplatku; katalog však uhradí v plné výši. Veškeré slevy budou poskytnuty jen v případě, že mateřská ZO ČSCH potvrdí v přihlášce, že vystavovatel je mladý chovatel ve věku do 18 let (rok narození 1990 a mladší) a že provozuje samostatný chov.

 

Prodejná zvířata

Prodejná zvířata budou vystavena společně s ostatními a budou na ně moci být udělovány čestné ceny.

Prodejná mláďata budou vystavena za expozicí, klece je nutné objednat přes elektronickou přihlášku.

Z každého  prodaného  zvířete na výstavě se bude odvádět 20 procent do pokladny ČSCH. Prodávat mláďata morčat bude osoba pověřená garantem výstavy. 

Přihlášky

Přihlášky byly zveřejněny v časopise Chovatel a jsou k dispozici na internetových stánkách ČSCH (www.cschdz.cz) a dle potřeby je lze i  kopírovat. Přihlášky pro morčata jsou prováděny pomocí registračního systému na http://vystavy.klubmorcat.cz a poštou se neposílají.

     V záhlaví přihlášky musí být čitelně uveden druh přihlašovaných zvířat (králíci, holubi, drůbež, morčata). Názvy plemen a jejich rázů vypisujte celé - nepoužívejte zkratek. U králíků pak označte soutěžní kolekce písmeny vymezujícími příslušnou skupinu (A, B, C, D - viz výše). Zvířata přihlašovaná do uznávacího řízení PCH musí být na přihlášce zřetelně vyznačena.

     Uzávěrka přihlášek  je 1. října 2008.  Přihlášky přijímá sekretariát ÚV ČSCH, Maškova 3,  182 53 Praha 8 - Kobylisy. Nečitelné, nejasné  a neúplné přihlášky přijaty nebudou. Jednu přihlášku lze použít pro přihlášení jednoho druhu zvířat. Pro přihlášení více druhů zvířat (např. králíci a holubi) použijte samostatné přihlášky. Přihlášky vyplňte pouze na jednom tiskopise (originál - bez kopie). Přihlášky budou zpracovány počítačem, ze kterého bude vytištěna,  a po uzávěrce vystavovateli odeslána,  potvrzená kopie doplněná o další potřebné údaje. 

     ZO ČSCH na přihlášce potvrdí (musí být ověřeno razítkem), že vystavovatel je řádným členem ČSCH. Přihlášky bez tohoto potvrzení,  nebo přihlášky potvrzené pouze chovatelským klubem, nebudou přijaty.

     Mladí chovatelé (rok narození 1990 a mladší) označí přihlášku v pravém horním rohu výrazně písmeny „MCH" a vyplní kolonku Rok narození.

    

Veterinární podmínky

       Všechna vystavovaná zvířata musí být doprovázena platným dokladem, ve kterém soukromý veterinární lékař z místa původu  zvířat potvrdí, že:

zvířata  byla v posledních 3 dnech před přemístěním klinicky vyšetřena, jsou zdravá a pocházejí z chovů prostého nákaz přenosných na zvířata zúčastněná na výstavě nebo byly provedeny s negativním výsledkem zdravotní zkoušky stanovené metodickým pokynem pro přemisťování zvířat;

DROBNÍ HLODAVCI všechna zvířata musí být klinicky zdravá, bez příznaků onemocnění.  

     Tyto veterinární podmínky mohou  být  kdykoliv změněny nebo doplněny v případě změny nákazové situace.

     Veterinární osvědčení musí být vhodným způsobem přiloženo k zásilce nebo předáno osobně při přejímce zvířat. Zvířata bez veterinárního osvědčení budou bez výjimky vrácena zpět na náklady odesilatele!

 

Výstavní poplatky

S ohledem na plánované náklady byly stanoveny následující výstavní poplatky:

klecné                                                                                          150,- Kč

správní poplatek                                                                          100,- Kč

katalog s oceněním                                                                  100,- Kč

     Současně s potvrzenou kopií přihlášky obdrží vystavovatelé poštovní složenku k úhradě výstavních poplatků. Předepsané poplatky musí být uhrazeny nejpozději do 31. 10. 2008.

   V případě, že vystavovatel zruší svou přihlášku v době do 15. 10. 2008,  může mu být vráceno zaplacené klecné a poplatek za katalog, nikoliv správní poplatek.

ÚV ČSCH bude přispívat na každé vystavené zvíře částkou 70,- Kč, tj. 150-70=80,- Kč.

ZO CHMH na schůzi výboru rozhodla o příspěvku pro každého vystavovatele - u dopělých chovatelů  přispěje částkou 150 Kč na každé třetí, šesté, deváté atd.  vystavené morče (musí být přítomno na výstavě, bude vyplaceno při přejímce zvířat na výstavu). U mladých  chovatelů přispěje na katalog částkou 100 Kč. (Mladí chovatelé naší ZO mohou tedy vystavit 4 morčata zcela zdarma, poplatek za katalog jim bude vrácen při přejímce morčat v Letňanech)

Doručení a výdej zvířat

     Přihlášená zvířata musí  být na výstavu doručena pouze osobně nebo společnými svozy.¨

     Po zpracování výstavního katalogu budou vystavovatelům zaslána čísla klecí, která každý vystavovatel nalepí na přepravky a připíše k nim hmotnost zasílaných zvířat (týká se králíků a drůbeže). V případě nutné změny přihlášeného zvířete na výstavu (úhyn, prodej), musí vystavovatel přihlášené zvíře nahradit zvířetem stejného plemene, barvy, kresby i pohlaví.

Zvířata (mimo morčata) musí být na místě určení nejpozději ve středu  19. 11. 2008 do 18.00 hodin.  Morčata mají přejímku v pátek 21. listopadu 2008 od 7.00 do 9.00 hodin.

Výdej vystavených zvířat majitelům bude zahájen v neděli 23. 11. ve 12.00 hodin. 

DŘÍVE VYDÁVÁNA NEBUDOU!

Výstavní katalog

     Výstavní katalog bude vydán i s oceněním vystavených zvířat. Osobní odběr katalogu na výstavě bude možný proti předložení dokladu o zaplacení. Nevyzvednuté katalogy budou vystavovatelům zaslány na jejich vlastní náklady.

 

Ocenění a čestné ceny

     Ocenění zvířat  (kromě morčat) bude provedeno ve čtvrtek 20. listopadu 2008 bez přístupu veřejnosti. Vzhledem k časové tísni při přenosu výsledků posouzení do tiskárny budou tyto výsledky zveřejněny bez záruky. V případě, že se výsledek posouzení na posuzovacím lístku a v katalogu bude lišit, za rozhodující bude považováno ocenění uvedené na oceňovacím lístku. Vyhlášení vítězů bude probíhat v sobotu 17:00 - 18:00 pro standard B plemena skinny a bladwin, ostatní výsledky budou vyhlášeny v neděli 11:00 - 12:00 za přístupu veřejnosti  (podle počtu vystavených morčat)..

 

     Nejlépe oceněná zvířata obdrží věcné čestné ceny. Ceny budou vydávány v průběhu výstavy v prostorách výstaviště. Nevyzvednuté ceny budou vystavovatelům zaslány po skončení výstavy sekretariátem ÚV ČSCH na jejich vlastní náklady.

     Dárci, sponzoři a to jak z řad členů ČSCH, ZO a OO ČSCH a chovatelských klubů, tak mimo ně mohou výstavě věnovat své vlastní věcné i finanční ceny, poháry atp. Přijmuty však mohou být jen dary na jednotlivá a přesně a přesně specifikovaná zvířata . Vzhledem k časové tísni, vyvolané potřebou včasného zahájení tisku katalogu, není možné přijímat dary typu  „ Na nejlepšího holuba výstavy ", „ Na nejúspěšnějšího mladého chovatele " atp.

Otevření výstavy pro veřejnost

     Výstava bude přístupná veřejnosti v pátek 21. listopadu od 14.00 do 18.00 hodin, v sobotu 22. listopadu od 08.00 do 17.00 hodin a v neděli 23. listopadu od  08.00 do 12.00 hodin.

Závěrečná ustanovení

     Výstavní výbor odpovídá za řádné ustájení, krmení a napájení zvířat a uhradí škody vzniklé na zvířatech během výstavy. Neručí za úhyn, poškození a ztrátu zvířat během přepravy. V případě nekonání se výstavy z důvodu tzv. vyšší moci, bude vystavovatelům vrácena procentuální část poplatků po odečtení nutných nákladů pro zajištění výstavy.

 

     Výstavní výbor si vyhrazuje právo změn výstavních podmínek, které by bylo třeba provést v zájmu výstavy. Dále si vyhrazuje právo částečného omezení počtu přihlášených zvířat v případě naplnění kapacity výstavních prostor.

      Při osobním dodání si každý sám zaklecuje svá zvířata a veterinární potvrzení a příp. rodokmeny předá příslušnému garantovi.

     Za posouzení zvířat jsou odpovědni příslušní posuzovatelé, tzn., že jejich rozhodnutí je konečné. Odvolání do tohoto rozhodnutí nebude možné. Na výstavě nebudou ustaveny odvolací komise. Veškeré reklamace lze uplatnit nejdéle do 31. 12. 2008 u pořadatele výstavy.

 

!!!!! UPOZORNĚNÍ !!!!!

!!!! Platby pro výstavu neprovádějte na základě registračního systému. Objednání klecí je závazné, po uzávěrce přihlášek obdržíte od ČSCH složenku na zaplacení startovného a klecného !!!! Veškeré poplatky musí být uhrazeny do 31.10.2008